Тұздалған қырыққабат

Рецепт марқұм украин көршіміз тётя Женядан алынған болатын.

1 үлкен қырыққабатты борщқа тұрағандай етіп тұраңыз. 2-3 сәбізді үккіштен өткізіңіз. Қырыққабатты тегешке қойып тұралған қырыққабатты соған қойыңыз. Үстінен сәбізді қойыңыз. 1 ас қасық тұз салып, қолмен араластырып езіңіз. Қырыққабаттың суы шыға бастағанда, 3 литрлік банкаларға нығыздап орналастырыңыз. Оқтаумен немесе ұзын ағаш қасықтың сабымен қырыққабаттың ортасынан банканың түбіне дейін тесіңіз. Банкалардың ауызын жаппай бәрін бір тегешке тізіп, үстін жабыңыз да жылы жерге қойып қойыңыз. Кем дегенде 3 күн тұруы керек. Анда-санда банкаларды тексеріп тұрыңыз, ашыған қырыққабаттан шыққан су тесікті жауып тастаса, тесікті ашып тұрыңыз. Қырыққабаттың жартылай сулы болуын қаласаңыз, су толығымен шықпай тұрып банкалардың ауызын жауып, салқын жерге шығарыңыз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Консервілеу. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s