Зебра кексі

Көп шүкір «кешірек жазамын» дегеніді сызып: рецептті кешірек жазамын одан әрі соза бермей, жазатынымды асықпай жазуға уақыт табылған сияқты. (Нұргүл, сенің «ашулы» комментінен кейін жазбауға амал жоқ… десем, сенесің ба?) Құр суреттерге қанағат танытып, Аспаздыққа кіріп тұрған баршаңызға жеке алғысымды білдіремін. (уау! күшті айттым, иә? smile)

– 4 жұмыртқа
– 2 стакан қант
– 1 шәй қасық сода (ас уксусына ерітілген)
– 200 гр сары май
– 1 стакан қаймақ
– 2,5 стакан ұн
– 3 ас қасық какао

Қант пен жұмыртқаны жақсылап миксерлеңіз. Аз аздан қаймақ қосыңыз. Сода мен ұн қосыңыз. Қамырды екіге бөліңіз да, бір бөлігіне какао қосыңыз. Пісіретін ыдысыңызға кезек кезегімен ақ пен какао қосылған қара қамырдан қасықтап төгіңіз. 180С духовкада пісіріңіз.

п.с.: Сода орнына разрыхлитель қолдануды жөн санаймын. Мен сода қосқан едім, суретте де көрініп тұрғандай кекс онша көтерілмеді.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: кекстер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s