Айвадан джем

Өткен жолы аспаздық пен консерві жәрменкесі үшін жасағаным.

– айва
– қант
– су

Айваларды аршып, бөліп суға пісіріп алыңыз. Жұмсарып пісен айваны темір сүзгіштен өткізіңіз. Айваның жұмсағын тартыңыз. Айваның жұмсағы қанша гр/кг болса, сонша қант пен су қосыңыз. Яғни, 1=1 болуы керек. Су ретінде айва піскен су да қолданылса болады. Жәй отта пісіріңіз. Вареньенің біркелкі болуын қаласаңыз, миксермен бір-екі рет араластырғаныңыз жөн. Суытып банкаға жабыңыз.

Жәрмеңкеге көп адам келіп, қызықты әрі жақсы өтті. Келген-кеткеннің арасында сіздер де болды деп сенемін.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Консервілеу. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s