"Ай" печеньесі

Бұл печеньенің жасалу тәсілін «Все из муки» деген кітаптың қазақ ұлтық тағамдары тарауынан алдым. Тұпнұсқасында печенье екі қабаттан тұруы керек – алдыменен шеңбер жасалынып, оның үстіне ай формасында кесілген қамыр қойылады. Менде айдың формасы болмады да, печеньелерім «гүл» болды. Екі қабат жасамағаным жақсы болды, өйткені разрыхлитель әсерімен қамыр өте жақсы көтерілді. Екі қабат жасағанымда печенье емес, нан болар еді сірә.

– 2 жұмыртқа
– 3 ас қасық қант пудрасы
– 100 гр бал
– 100 гр сары май
– 1 қасық корица
– ванилин
– ұн
– разрыхлитель

Жоғарыдағылардың бәрін араластырып, жұмсақ қамыр жасаңыз. Қамырды кем дегенде 1-2 сағатқа тоңазатқышқа қойып қойыңыз. Қамырдан ай формасында печенье жасап, үстіне жұмыртқа ағын жағып 200С духовкада пісіріңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Печенье, Ұлттық тағам. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to "Ай" печеньесі

  1. elmira айтады:

    keremet pe4ene

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s