Рогаликтер

Бүгін қасиетті Бараат түні! Жақсылыққа толы болғай..

– жарты стакан сүт немесе айран
– жарты стакан жылы су
– жарты пакет құрғақ ашытқы
– 2-3 жұмыртқа
– 300 гр жұмсартылған сары май
– 1 ас қасық қант
– аздап тұз
– ұн

Жылы судың ішінде ашытқыны ерітіңіз (аздап қант қоссаңыз тезірек көтеріледі). Ашыған ашытқыға тұз, қант, жұмыртқа қосыңыз. Енді ұн қосып сүйық нан илеңіз. (Мен 5-6 уыстай ұн қостым.) Жылы жерге көтерілгенге дейін қойып қойыңыз. Қамыр көтерілі бастаған кезде, ішіне сары май қосыңыз да жұмсақ, қолға жабыспайтын қамыр илеңіз. Бір целофан дорбаға қойып, тоңазатқышқа 1 сағатқа қойып қойыңыз. Қамырды 5-6 зуалаға бөліңіз. Қамырыңыз әлі де қолға жабысып тұрса үстеле аздап ұн сеуіп, зуалаларды солай жайыңыз. Әр бір шеңберді 8 бірдей ұшбұрыштарға бөліп, әр ұшбұрыштың жалпақ жағына таңқұрай вареньесінен аздап (1 шай қасығынан да аз) қойып рогалик ұқсатып ораңыз. Үстіне жұмыртқаның сарысын жағып, 200 духовкада пісіріңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ұн тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

1 Response to Рогаликтер

  1. Ukilim айтады:

    Саламатсыздарма?! сүт немесе айран қашан қосылады?

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s