Рассольник

Жасалу тәсілі қазақ совет энциклопедиясы Шаңырақ кітабынан (Алматы, 1989) алынған. Рецептті сәл өзгертіп жасадым.

– 500 гр ет
– жарты стаканнан көп арпа жармасы
– 1 сәбіз
– 1 қызыл тәтті бұрыш
– 1 жасыл тәтті бұрыш
– 1 пияз
– 5-6 картоп
– лавр жапырағы
– 3-4 тұзды қияр
– 1 қасық томат

Арпа жармасын жуып, ыстық суға жібітіңіз. Етті тұрап, майға қуырыңыз. Кезек кезегімен тұралған сәбіз, пияз және бұрыштарды қосып араластырыңыз. Томат қосыңыз. Су қосып, қайнатыңыз. Көже қайнағаннан кейін, сүзілген арпа жармасын қосып, жай отта 40 минуттай пісіріңіз. Картопты тұрап қосыңыз да, тағы 15 минут пісіріңіз. Жуып, тазартылған және майдалап тұралған тұзды қиярды қосып, 20 минуттай қайнатып пісіріңіз. Сервис жасар алдында әр табақшаға майда етіп тұралған аскөк себеді.

п.с.: арпа жармасын күрішпен алмастыруға болады.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Сорпалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s