Хворост

Бұл хворосттың рецептін Нью-Джерсиде тұратын Ғалия деген қыз берген еді. Оқтаусыз жұқа қамыр жаю қиынға соқса да, кеше жасап көрдім. Мен жасаған өзгерістер жайлы сөз қозғамай-ақ қояйын, жасалу тәсілін Ғалиянікіндей етіп беріп тұрмын.

,

– жарты стакан сүт
– 2,5 стакан ұн
– 1/4 щ.қ тұз
– 1 ас қасық қаймақ
– 3 жұмыртқа сарысы
– 1 қасық қант

Қатты қамыр илеңіз. Жұқалап кеспеге сияқты жайыңыз. Кесемен шеңберлер кесіңіз да, ол шеңберлерді бір бірінің үстіне қойып, ортасынан бастырыңыз, шеттерін өткір пышақпен тілімдеңіз. Раушан гүлі формасы шығуы керек. (мен екі шеңбермен ғана жасадым, көбірек болса раушан гүлге ұқсастығы да көбірек болатын шығар). Қатты қызған майға үсті қызарғанға дейін пісіріңіз. Суытып, үстіне қант пудрасын себіңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Печенье. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s