Таңқұрайдан суфле

Десерт сөзі француздардың «асқазанға жеңіл тәтті» мағынасына келеді екен. Суфле сол тәттілер тізімінің басына жазылуы керек, өйткені асқазанға жеңіл болып қана қоймай, оның жасалуы да жеп-жеңіл. Өткен аптадағы «Дәмді және тез» бағдарламасынан көріп жасадым.

– 200 гр таңқұрай
– 100 гр қант пудрасы
– 2 жұмыртқаның ағы (мұздатылған)
– үстіне шоколад

Қант пудрасы мен жұмыртқа ақтарын жақсылап араластырыңыз. Таңқұрайды блендерда езіңіз. Қант пудрасына қосыңыз. Ыстыққа шыдамды ыдыстарды майлап, аздап қант пудрасын сеуіп, суфлемен жартылай толтырыңыз. Алдын ала ысытылған духовкада 15 мин пісіріңіз. Пісіп жатқан кезде суфле жұмыртқаның әсерімен көтеріледі. Піскен суфлені суытып, үстіне қара шоколад ұңтағын себіңіз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s