Сүтті тоқаш

Бұл тоқаштардың (немесе бәліштердің) жасалу тәсілін Айжан деген сұлу қыздан алғанмын. Балжан екеуі қоймай мақтаған соң, ұзаққа тастамай, жасап көрдім. Қыздар айтқандай – өте жұмсақ әрі дәмді болып шықты.

– 1 шәй қасық қант
– ашытқы
– жарты стакан жылы су

– 2 стакан сүт
– 1 жұмыртқаның ағы (сарысы үстіне жағылады)
– 0,5 стакан сүйық май
– 5 ас қасық қант
– 1 шәй қасық тұз
– ұн

Су + қант + құрғақ ашытқыны араластырып ашытқы көтерілгенше бетін жауып қойыңыз. Көтерілген ашытқыға қалған заттарды қосып жұмсақ қамыр илеңіз. Тоқаш формасын келтіріп, үстіне сұйық май қосылған жұмыртқа сарысын жағыңыз да, тағы 15 минуттай күттіргеннен соң ғана 230С духовкада пісіріңіз.

Қосымша ретінде әр тоқаштың үстіне аздап қант септім

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ұн тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s