Тұзды печенье

Досым Айшаның ұзатуына да барып келдік. Осы тойдың болатынын естіп қуанып жүргеніміз кеше ғана болған сияқты еді.. сенбі күні қызымыз ұзатылып кетті. Айша, бақытты болуыңы тілектеспін!

Той 700 км ұзақ жерде (Таразда) болғандықтан, төмендегі печеньелерді «жолға» деп жасаған едім.

– 150 гр сары май
– 20 гр сүйық май
– 1 шәй қасық қант
– жарты шәй қасық тұз
– 1 ас қасық уксус
– 1 жұмыртқаның сарысы (ағы үстіне жағылады)
– аздап дәмді қызыл бұрыш

Бәрін араластырып, жұмсақ қамыр илеңіз. Қамырды 3-ке бөліп, әрбір зуаланы қолмен ұзынша етіп жайыңыз. Пышақпен үлкен емес печеньелерге тұрап, устінен жұмыртқа ағын жағыңыз. Шаңышқымен бастырып қойыңыз (әдемі сызықшалар болуы үшін). 175С пісіріңіз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Печенье. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s