Куырылган скумбрия балыгы

Омирде балык тазалаганнан артык жек коретин нарсем жок шыгар! Асиресе, балыктын жансыз коздери мен кабыршактарын коргенде бир турли жаман боламын унеми. Тамак жасаганды унататын мен ушин, балык тазалау – улкен сынак. Сол ушин балыкты сатып алганда дукендегилерден косымша акшага тазалап берулерин сураймын (Кок Базардагы балык дукенинде балыкты акысыз тазалайды!).

Скумбрия балыгынын бир жаксысы – тениз балыгы болганнан еш кабыршагы жок! Басы мен куйрыгын шауып аласыз да, карнын алып тастап, турап куыра бересиз. Оган коса, скумбрия балыгы оте дамди балык + коксерке балыгы сиякты аз суйекти. Тек кемшилиги – майлы балык болганы.

– тазаланган 2 скумбрия балыгы
– туз
– кептирилген нан (=панировочные сухари)

Балыкты тазалап/тазалаткызып, болшектерге тураныз да, аздап тузданыз (балктын тузды болганша, аз тузды болганы жаксы). Кептирилген нанга малыныз. Табаны кыздырып, аз (балыктын ози майлы болганы ушин оте аз косыныз) май жагыныз. Табага балыкты тизиниз. Устин жауып, астын басып, писириниз. Асты кызарганын иисинен билесиз (керемет хош иис болады). Асты устине ауыстырып, еки жагын кызартыныз. Салфеткаларга тусириныз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Балық тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s