Арпа мен кызылша косылган коже

Сонгы кездери «жок нарседен бар жасау» хобби турине айналып бара жатканын байкаймын. Асиресе уйдегилер бир нарсени унатпай, ол тамак калып калатын жагдайда, ол тамактан жана тамак жасау озиме улкен куаныш кози :) Толыгымен жана рецепттерди ойдан шыгара алмасам да, бир рецепттин анау-мынауысын алып тастап, оны тубегейли озгертуди да жаксы коремин. Томендеги кожени де – «россольник» пен «свекольник» кожелеринин гибриди десем болады :)) Тамакты жасауда каншалыкты коп тажиребен болса да, жакындарын жасаганды унатпаса аркимнин конилине катты тиеди деп ойлаймын. Мен де солай: коженин калай шыкканын катты сурагым келип турса да, уйдегилерден «тузы аз, мынауысы коп» критиканы естип калам ба деп сурауга корктым. Кейин, бос табактарын корген кезде – унатпаса тауыспас еди гой деп унаткандарына козим жетип куандым.

Мамам Кызылордага туыстардын кудалыгына кеткени ушин, уйде калган жамагаттын тустик асын ойлап, кожени еки кундик етип писирдим. Молшерлер сол ушин улкен.

– 1 кишигирим кызылша
– 2 пияз
– 4 картоп
– 300 гр кой ети
– 1 сабиз
– 2 ас касык ащты томат
– туз
– 2 лавровый жапырак
– 1 кесе арпа

Етти тортбурыгтап турап, устин жауып майга куырыныз. Ет озинин суын тарта бастаган кезде, жарты касык тузбен тузданыз. Пиязды жарты шенберлеп тураныз да етке косыныз. Сабизди узынша етип турап пиязга косып, сабиз жумсаганга дейин куырыныз. Томат косып араластырыныз да, 3 литрдей кайнаган су косыныз. Тузданыз. Астын катты жагыныз. Кызылшаны узынша етип тураныз да, кайнаган сорпага косыныз. 15 минуттай астын жай койып кайнатыныз. Арпаны тазалап, суга жуыныз да, кожеге косыныз. Ол да 10 минуттай кайнаган сон, узынша етип туралган картоп косыныз. Картоп писе берген кезде, лавровый жапырактарын жуып салыныз. 3 минут кайнатып, астын ошириниз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Сорпалар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s