Салихованын алма балиши

Такырыптын тусиникти болуы ушин тусиндирип кетейин – мектеп кезинде Анарлар мен Айнурлар коп болганан, ешкайсысын атымен атамаймыз, онын орнына – Байболайчик.. Оспанеке.. Жаппарова.. Салихова.. Динасилова.. деймиз. Казир Анарды биреу атымен атаса, озимиз де, ол да тан калатын шыгар :)

Бейсенби куни жора-жолдастар жиналып куйеубаламыз алган жана уйлери кутты болсын деп Салиховаларга бардык. Биздин кыз керемеееет дастархан жайып, биздин курметине ет асты! Мммм, еттин дамдилигин айтып жеткизу мумкин емес. Ал, шайга жасаган алма пирогы ше! (Дамди боларын билип, дереу суретке тусирдим). Осы елдин кыздары пысык, еки кишкентай баламен калай гана улгереди дастархан жайып кунде конак кутуди!

– 2 стакан ун
– 250 гр сары май
– 1,5 стакан кант пудрасы
– 2 жумыртка
– разрыхлитель
– ванилин

Ишине:
– 4 алма
– 1 касык сары май
– 75 гр кант
– 1 стакан жангак
– корица

Алмаларды тортбурыштап тураныз. Сары майга кант косып алмаларды сонын ишинде куырыныз. Астын оширип, суытыныз. Жангак жане корица косыныз.

Жумыртка мен кант пудрасын миксерлениз. Сары май косып араластырыныз. Ун косыныз. Ен сонында разрыхлитель мен ванилин косыныз. Жудырык улкендигинде камыр болек алып койыныз. Калган камырды майлы ыдыска тосениз, онын устине алма жане жангак косындысын тогиниз. Калган камырдан узыншалар жасап, алманын устин суретте корсетилгендей жабыныз. Балиштин устине жумыртка сарысын жагыныз да, кыздырылган духовкада писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s