Казак тагамы – пошкал (?)

Millionmenu сайтында Казакша тагамдар тарауы ашылыпты. Сонын ишинде дастурли тамактарымызбен катар «пошкал» деген бир тагам корсетилипти. Атына кызыгып жасап корейин дедим. Негизи ишине косылатындарга карап, купиялы пошкалды кадимги куймактарга (блинчиктерге) уксаттым. Пошкалдын не екенин анык билу ушин, бугинги тангы аска жасап кордим. Суйтсем, кадимги блинчиктер болып шыкты. Рецептте корсетилген молшерлерди (кантти кобейтип, соданы косып) сал озгертип жасадым да, суга пискен сосистерди сонын ишине орадым.

(«пошкал» деген создин магынасын али тусинбеймин, билгениниз бар ма?)

– 1 жумыртка
– 3 ас касык кант
– жарты шай касык туз
– 150 гр су
– 1 стакан ун
– 50 гр сары май + 1 ас касык суйык май
– 1 шай касык куйдирилген сода

Жумыртка, кант пен тузды жаксылап миксерлениз. 100 гр су косыныз. араластырыныз. Ун косып тагы да араластырыныз. Майларды косыныз. Судын калган 50 гр косыныз. Ен сонында сода косып араластырыныз. Катты суйык та емес, катты кою да емес, блинчиктер камырын жасаныз (касыкпен сапырган кезде, жай агылуы керек). Табаны жаксылап кыздырып, пошкалдарды еки жагын кызартып писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s