Щавель косылган балиштер

Камыры жумсак, дамди балиштер.

– 10 гр ашыткы
– 500 гр ун
– 1 шай касык туз
– жарты ас касык кант
– 50 гр сары май
– 1 жумыртка
– ашыткы ушин су

ишине:
– щавель
– тузсыз брынза
– 1,5 ас касыгы картоп крахмалы
– 1 касык кант
– укроп
– 4 тамшы лимон шырыны
– аздап туз

Ашыткыны кант косылган 100 гр жылы суга жибитиниз. Котерилген кезде унга косыныз. 200 гр су ишинде кант пен туз араластырып, жумыртка + сары май косып жумсак камыр илениз. Жылы жерге койып койыныз.

Камырды кишкентай зуалаларга болиниз да, ар кайсысын колмен жайып, ишине жуылып майдалап туралган щавель + кант + лимон + туз + укроп + туралган брынза коспасын койып ораныз. 10-15 минутка бетин жауып койыныз. Арбир балиштин устине жумыртка сарысын жагып, 220С духовкада усти кызарганга дейин писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s