Коконисти рулет

Жумыстан кейин тамак жасагандар ушин еки нарсе манызды: тамактын аз уакыт ишинде жасалынып, дамди болып шыгуы. Мен жумыс истейтиндер катарына киргеним ушин, бул еки нарсе мен ушин де оте манызды. Бугин, онай жасалынып, натижеси жаксы шыгатын не жасасам екен деп барлык рецепт даптерлеримди, китаптарымды парактап шыктым. Солардын арасында бурындары жазылынып, сол куйи жасаланбай калган – коконисти рулет рецептин таптым. Рецепттин курамындагы нарселер ар уйдин ас уйинде онайлыкпен табылатын заттар екен – кезинде рецептти жазып алганыма бул да септигин тигизген болар. Кайткен кунде де, рецептти жасау бугинге буйырды.

– 6 картоп
– 2 жумыртка
– 2 ас касык ун
– сабиз
– пияз
– 3 ас касык зайтун майы
– суйык май
– туз

– каймак

Картопты кабыгымен тузды суга писирип алыныз. Сабиз бен пиязды майдалап турап, суйык майга куырып алыныз. тузданыз. Пискен картопты аршып, езиниз да, зайтун майын косып араластырыныз. (туйин калмауы керек). Жумырткалар ишине ун косып араластырыныз, картопка косыныз. Жайпак ыдыска фольга тосеп, онын устине картопты жукалап жайыныз. Ишине сабиз бен пияз коспасын косып, рулет етип ораныз. Рулеттин шетин томен караткызып, коконисти рулетти 200С духовкада усти кызарганга дейин писириниз. Касына каймак косып сервис жасаныз.

Осындай рулетти болек жеке тагам ретинде де, косымша гарнир ретинде де усынуга болады.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Гарнир мен соустар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s