Колдын майы (Nutella)

Рецептти Гульмирадан алган едим. Рецептте шики жумыртка деп турса да, жумыртка+кант коспасын буга писирип алдым. Сосын, жангак костым. Рецептте корсетилген молшер улкен екен, мен молшерлерин озгертпей жасаган едим, 3 кун (одан коп болмаса) женилетин май шыкты. Сондай коп майды жасагыныз келмесе, молшерди жасар алдында екиге азайтыныз.

– 200 гр женил сары май
– 1 уыс жангак
– 1 стакан кант
– 3 жумыртка
– ванилин
– 6 касык какао

Жумыртка мен кантти араластырыныз. Улкен ыдыска су кайнатып, сол суга жумыртка коспасын (ыдысымен) койып, араластырып турып, бираз устаныз. Ванилин косыныз. Сары май косып араластырыныз. Какао косыныз. Ен сонында, блендер ишинде жангактарды майдалап, косыныз. Дайын майды тоназаткышта устаныз.

Нанга жагылган шоколад майы тангы аска жаксы болады.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s