Сузбе косылган манты

Камырын сал калындау етип жайганыма карамастан, осы манты талай мактау созге себепши болды. Бирак баринен бурын, маган жеп коргендердин «а-а, ишинде сузбе гой!» деп тан калгандары унады. Жасаган тагамнын елдерди дамдилигимен коса, озинин озгешелигимен куантатын болса, аспазга одан артык арман жок. Бул рецептти осындай тагамдар катарына жаткызар едим.

– 200 гр ун
– 400 гр сузбе
– 2 жумыртка
– ванилин
– аздап туз
– талгамынызга карай кант

1- Ун + туз + су араластырып камыр илениз. 30 минутка устин жауып койыныз.
2- Сузбе + жумырткалар + кант + ванилин араластырыныз.
3- Камырды жайыныз. 12х12 см улкендигинде тортбурыштарга кесиниз. Сузбе коспасынан арбир тортбурышка койып, манты ораныз.
4- Манты писиретин ыдысынызды майлап, сузбели мантыларынызды сонын ишине тизиниз.
5- 30 минут писириниз. Касына каймак койып, сервис жасаныз.

* рецепт «Добрые советы» журналынын «Люблю готовить» косымшасынан алынган

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ыстық тамақ. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s