– 2 татти бурыш (биреуи кызыл, баскасы жасыл болса жаксы)
– 2 кызанак
– 1 пияз
– 4 кесе ет сорпасы немесе су
– 2 кесе жуылган булгур
– 100 гр ет фарши
– кара бурышпен туз
Етти майга куырыныз. Майдалап туралган пияз косыныз. Татти бурышты да майдалап тураныз да, етке косыныз. Кызанактарды турап косыныз. Кызанактардын суы тартылабастаган кезде, ет сорпасын косыныз да, бир кайнатып жибериниз. Кайнаган кезде, жуылган булгурды косып, астын басып, 10 минуттай писириниз. Ыдысыныздын какпагын ашып, булгур ишинде майда шункырлар жасаныз. Су толыгымен тартылуы ушин. Какпагын жауып, тагы 5-10 минуттай жай отта писириниз. Пискен палауды 5 минуттан кейин гана сервис жасаныз.
* рецепт Айнур Ибраева досымнан алынган
klass
super