Дамди алма балиши

Рецептти бурын берип бермегеним есимде жок. Бирак шыны керек, осыдан бирнеше рет жасадым осы татти балишти – сатсиз шыккан емес. Сондыктан, рецептти бурындары берсем де, кайта бергенде еш артыкшылыгы болмас сира.

– 180 гр ун
– 1 шай касыгы разрыхлитель
– 90 гр сары май
– 60 гр кант
– ванилин

усти ушин:
– 500 гр алма
– 5 ас касык кант
– 2 ас касык мейиз

жумырткалы крем ушин:
– 30 гр сары май
– 40 гр кант
– 2 жумыртка

Алмалардын кабыгын аршып, жукалап тураныз. Мейизди муздай суга шайып, кургатыныз. Алма мен мейизди улкендеу ыдыска койып, 5 ас касык су мен 4 касык кант косып араластырыныз да, устин жауып бир-еки сагатка койып койыныз. Анда-санда араластырып турыныз.

Унга разрыхлитель косып, елениз. Жумсартылган сары майды косып, араластырыныз. Кант пен ванилин косыныз. Писиретин ыдысынызды (20-24 см) майлап. Камырды ыдыска койып, жайыныз да, тоназаткышка апарып койыныз.

Духовканызды алдын ала 200С ысытыныз. Тоназаткыштан камырынызды шыгарыныз да, онын устине биркелки етип, алма мен мейиз орналастырыныз. Устинен аздап кант себелениз. 30 минут писириниз.

Крем ушин кант + жумыртка + май араластырыныз. жаксылап миксерлениз. 30 минутта пискен татти балиштиин устине тогиниз. Духокага тагы 10 минутка койып койыныз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s