Чебуректер

Чебуректерди ойлап тапкан турки елдер екени созсиз. Казирги турик тилинде cig borek (шики борек) деп аударылады. Жасалуы онай, дамди борек тури.

– 4 стакан ун
– 2 стакан су
– 1 шай касык туз
– 250 гр фарш
– жусай (немесе кадимги пияз)
– туз, кара бурыш
– 80 гр ет сорпасы

Ун + су + туз араластырып, нан илениз. Фаршка туралган пияз косып, туздап бурыштаныз. Ет сорпасын косып араластырыныз. Камырдан аз аздан болип, кишкентай шелпектер жайыныз. Арасына еттен койып (шамасымен 1 ас касык), камырдын шеттерин жарты ай формасында бугиниз. Кыздырылган майга писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s