Каракумык

Бала кезимнен каракумык жармасын катты жаксы коремин, асиресе ет пен пияз косып писирилгенди. Каракумык ари пайдалы (курамында темир, фосфор, йод жане калий бар), ари оте дамди. Бир окиништиси, улкен магазиндерде болмаса, каракумык коп жерде сатыла бермейди екен, шетелде болса типтен жок деп естидим.

– 500 гр каракумык
– 200 гр ет
– 2 орта пияз
– туз
– бурыш

Етти тортбурыштап тураныз. Майга куырыныз. Пиязды да турап, етке косыныз. Тузданыз. Тазаланган каракумыкты (Каракумыкты пакет ишинде сатып алсаныз да, тазалап койсаныз артык болмас) етке косып сал куырып жибериниз. енди устин толыгымен жабатындай етип кайнаган су куйыныз да, астын басып суы тартылганга дейин жай отта писириниз (араластырып туруды умытпаныз)

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ыстық тамақ. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s