Ет балиши

Сыйлык алганды унатпайтын адам жок шыгар, асиресе, кутпеген кезде сыйлык алганды. Роза апайым откен Курбан айт сыйлыгы деп, ойламаган жерден Toro Kitchen фирмасынын 4 формасын сыйга тартты. Куанганым соншалык, уйге келе салысымен, уакыттын кештигине карамай, дереу ет балиштерди писируге киристим. Ет балиштеримнин сатти шыкканына тагы бир куандым. Сагат болса тунги 2 деп турды.

Роза апай, сыйлыгынызга коптен коп рахмет!

наны ушин:
– 10 гр кургак ашыткы
– 2 ас касык жылы су
– аздап кант
– 250 гр ун
– аздап ун

ети:
– 150 гр ет фаршы
– 1 пияз
– 1 улкен картоп
– кара бурыш
– туз

– 1 жумыртка сарысы
– зире

Алдыменен ашыткыны жылы су + кант ишинде еритип, котерилгенше жылы жерде 10 минуттай устаныз. Ун мен туз косып, нан илениз. Бетин жауып, 15-20 минутка койып койыныз.

Картоп пен пиязды улкен уккиштен откизип ет фаршына косыныз. Туздап, бурыштаныз.

Ыдысынызды майлап, камырдын жартысын тосениз, еттен койып, камырдын екинши жартысымен устин жабыныз. Печенье формаларымен калаган ою жасаныз. Устинен жумыртка сарысын жагып, зире себелениз.

Кыздырылган духовкада усти кызарганга дейин писириниз.

(Мен балиштин камырын пицца камырына уксатып жасадым. сиз каласаныз баска камыр турин колдануынызга болады)

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s