Сосис косылган карныярык бореги

Осыдан бир жыл бурын Айнур досымнын уйинде жасалганын корип, сати тускенде жасауга ниеттенген едим. Ештен кеш жаксы деп, бир жыл отсе де, тускен сати осы деп, откенде келген дос кыздарыма жасап бергенмин.

– 3 жукпа (юфка)
– 100 гр сут
– 100 гр суйык май

– 300 гр сосис шужыгы
– 2 кызанак
– 2 болгар бурышы
– 1 пияз
– 2 ас касык суйык май
– туз, бурыш

Сосис шужыгын + пияз + кызанак + татти болгар бурышын блендерге салып майдалатыныз. Бир табада майды кыздырып, барин куырып жибериниз. Жукпанын устине май + сут коспасын жагыныз. Жукпаны тен 8 боликке болиниз. Ар кескиннин жуан жагына Сосис шужык коспасын койып, тыгыз етип ораныз. Шетин сал сулап жиберип, жабыстырыныз. Устине жумыртка сарысын жагып, как ортасынан шеттерине 1 см калдырып кесиниз (сонына дейин емес). Асты майланган ыдыска тизиниз да, усти кызарганга дейин писириниз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s