Асам

Осы жазудан кейин елдер звондап «асам» дегенин не тагы, демеуи ушин, казирден айтып кояйын асам = закуска (ор.). Бул созди мен ойлап тапкан жокпын, шошыманыз. гыгы.

Бугин Айша жасаган асамды усынбакшымын. Дастарханыныздын санин ашатын, бир мезетте тауысылып калатын тагамнын бири.

Айша Шотландияга оралып, ол жасаган тагамдардын рецепттерин сурай алмай журдим канша кун. Компьютеримда тагамдардын суреттерин корген сайын, мэйл жазайыншы десем де бирнарсе шыгып, мэйл жазу баска уакытка калады. Бирак бугин жаздым. Жазганым да жаксы болды, Айша ораза кезинде жасаган барлык тагамдардын рецептерин жазып жиберди дереу. Солардын ишинде бугинги асам да бар.

– 3-4 улкен картоп
– 1 жумыртка
– 100-200 гр кепкен аксерке (=семга) немесе кортпа (=белуга) балыгы
– каймак
– зейтин майы

Картопты ири теркадан откизиниз. Туздап, бир жумыртка косыныз. Касыктап алып унга малыныз да, майга куырыныз. Пискен картоптын устине каймак, балын жане кокпен сандениз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Таңғы ас. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

One Response to Асам

  1. Anonymous айтады:

    Шығармайтыныңыз жоқ екен, Эля ;))Енді асам, ертең қандай жақсы ат шығарар екенсіз :)Шынымен супер!!Бақытнұр

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s