Мусака

Откен ауызашарларымнан тагы бир тамак – Мусака. Грек тагамы. Рецепттин жазылуы тамактын жасалуынан узын :)

– 0,5 кг фарш
– 3 кади (= баклажан)
– 3 улкен кызанак
– 3 ас касык зейтин майы
– 2 пияз
– 1 сарымсак тиси
– жарты шай касык жалбыз (=мята)
– 0,5 стакан ун
– туз, бурыш

соус ушин:

– 0,5 стакан угитилген сыр
– 0,5 стакан ун
– 1,5 стакан сут
– 1 жумыртка
– 2 ас касык сары май
– желкек (= петрушка)

Пияз бен сарымсакты аршып, майдалап тураныз. Кызанактарды жуып, тортбурыштап тураныз. Табада зейтин майын кыздырып, пиязды 7 минут куырыныз. Тартылган ет косып тагы 10 минуттай куырыныз. Кызанак, сарымсак, жалбыз косыныз. Тузданыз, бурыштаныз. 15 минуттай буктырыныз. Оттан тусириниз.

Кадинин кабыгын аршып, 1 см калындыктагы домалактарга тураныз. Тузды суда 10 минуттай устаныз. Салдеп кептирип, унга малыныз да, кыздырылган майда жартылай писириниз.

Алдын ала майланган писиретин ыдысынызга алдыменен кадилерди тизиниз. Кадилер бир биринин устине салдеп жауып туруы керек. Бир кабат кади тизгеннен сон, екинши кабат етип куырылган еттен койыныз. Осылайша кабат-кабат етип ет пен кади тауысканга дейин кайталаныз.

соус ушин: болек ыдыста сары май кыздырып, ун косыныз да, 5 минуттай куырыныз. Жылы сутке жумыртка косып араластырыныз. отка койып, унеми козгап 5 минуттай писириниз. Угиттелген сыр + майдалап туралган желкек косып, бир рет араластырыныз да, оттан тусириниз.

Соусты еттин устине бирингай етип тогиниз. Тегистениз.

Алдын ала 200С-ка кыздырылган духовкага койып 25 минут писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Көкөніс тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s