Картоп болиштери

– 80 гр cу
– 80 гр сут
– 70 гр сары май
– 50 гр кант
– 1 шай касык туз
– 1 жумыртка
– 2/3 кесе картоп пюреси
– 400-450 гр ун
– 7 гр ашыткы
– укроп

Картопты писирип алыныз да, пюреге езиниз. Болек ыдыста сут + су + кант + май мен туз араластырыныз. Картопка косыныз. Пюреге сут коспасын косыныз.

Болек ыдыста 1 кесе ун мен ашыткыны араластырыныз. Картоп+сут коспасын унга араластырыныз. Жумыртка косыныз. 3 минуттай аралатырыныз. Тагы ун косып, агаш касыкпен араластырыныз. Аз аздан ун косып, 10 минуттай илениз. Ен сонында укроп косыныз. Жумсак камыр шыгуы керек.

Камырды 1 сагатка жылы жерге койып койыныз. Камыр котерилуи керек.

Камырды болиш улкендигиндеги туйиршиктерге болиниз (духовкада болиштер котерилетинин есепке алыныз). Майланган ыдыска болиштерди тизиниз. Устин жауып тагы 5-10 минутка койып койыныз.

Духовканы 190C ысытыныз. Болиштердин бетине жумыртка сарысын жагып 15-20 минут, усти кызарганга дейин писириниз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ұн тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s