Гульфиянын ауызашарында баринин конилинен шыккан пирог. Негизи, жасалу тасили аркимге бериле бермейди екен, бирак биз сурап алдык. Гульфия, болискенине рахмет!
– 2 жумыртка
– 1 стакан каймак
– жарты шай касыгы сода
– 1 стакан кант
– 250 гр жумсартылган маргарин
– ун (коз молшеримен)
иши:
– 1,5 кг сузбе
– кант (талгамынызга карай)
– 2 ас касык ун
– 1 жумыртканын агы
– 2 ас касык каймак
Жумсак камыр илениз. Екиге боиниз. Камырдын бир болигин (каты калын болмауы керек) писиретин ыдысынызга тосениз. Камырдын устине сузбеден косыныз (иши ушин корсетилген заттарды араластырып жасалган суйык емес сузбе). Камырдын екинши болигин пирогтын устине теркадан откизип унтактаныз. Духовкада писириниз.
Advertisements