Ия, ет жемейтин казак, казак па? – дегендей, кеше студенттерге берген ауызашарга ет астык. (Жасалу тасилин жаксы тусиндире алмасам айыпка буйырманыз, кобине коз молшеримен жасалынады, сол ушин айтып тусиндиру киындау)
– кой ети (ар турли еттен жасасаныз болады)
– туз
– пияз
– сабиз
– татти бурыш
– кара бурыш
– картоп (мен коспадым)
камыр ушин:
– су
– жумыртка
– ун
– туз
1- Етти муздай суга салып, кайнатыныз. Кобигин алыныз. Тузданыз. Отты басейтиниз да, жай отта 3 сагат писириниз. Арада бир кобигин алып турыныз.
2- Писеберген кезде сабиз косыныз. Сабиз писеберген кезде, картоп пен татти бурыш косыныз.
3- Камыр илениз. Камырды жайып тортбурыштап тураныз.
4- Туздык ушин пиязды турап, майлы сорпаны жане кара бурышты косып, жай отта 5 минуттай писириниз.
5- Етти тусирип, сорпасын бир кайнатып алыныз да, ишине туралган камырды тигинен салыныз. 5 минуттай кайнатыныз.
6- Ыдыска аз гана сорпа куйып, камыр тусириниз.
7- Етти калаган улкендикте турап, камырдын устине тизиниз.
8- Сабиз, картоп турап еттин устине койыныз. Онын устине туздык куйыныз.
9- Еттин сорпасына айран немесе «катык» косып ишиниз.