Ет асу

Ия, ет жемейтин казак, казак па? – дегендей, кеше студенттерге берген ауызашарга ет астык. (Жасалу тасилин жаксы тусиндире алмасам айыпка буйырманыз, кобине коз молшеримен жасалынады, сол ушин айтып тусиндиру киындау)

– кой ети (ар турли еттен жасасаныз болады)
– туз
– пияз
– сабиз
– татти бурыш
– кара бурыш
– картоп (мен коспадым)

камыр ушин:
– су
– жумыртка
– ун
– туз

1- Етти муздай суга салып, кайнатыныз. Кобигин алыныз. Тузданыз. Отты басейтиниз да, жай отта 3 сагат писириниз. Арада бир кобигин алып турыныз.
2- Писеберген кезде сабиз косыныз. Сабиз писеберген кезде, картоп пен татти бурыш косыныз.
3- Камыр илениз. Камырды жайып тортбурыштап тураныз.
4- Туздык ушин пиязды турап, майлы сорпаны жане кара бурышты косып, жай отта 5 минуттай писириниз.
5- Етти тусирип, сорпасын бир кайнатып алыныз да, ишине туралган камырды тигинен салыныз. 5 минуттай кайнатыныз.
6- Ыдыска аз гана сорпа куйып, камыр тусириниз.
7- Етти калаган улкендикте турап, камырдын устине тизиниз.
8- Сабиз, картоп турап еттин устине койыныз. Онын устине туздык куйыныз.
9- Еттин сорпасына айран немесе «катык» косып ишиниз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ет тағамдары, Ұлттық тағам. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s