Балмуздак

Бугин жасалып та, сайтка косылмай калган рецепттерди карап шыктым. Балмуздакты корип, ишимнен «кайран жылы кундер-ай!» демей тура алмадым. Ойткени, кунтизбе «кыркуйек» деп турса да, жаз айларынын тез-ак битип калганына али сене алмай журмин.

– 1/2 л сут
– ванилин
– 65 гр кант
– 1 ас касык крахмал
– 2 жумыртканын сарысы

Суттин жартысына ванилин, кант косып орта ысыда кайнатыныз. Калган сутке крахмал косыныз. Сут коспаларын косыныз да, кайта кайнатыныз. Жумыртка сарылары жаксылап миксерлениз да, ыстык сутке жайлап косыныз. Суытыныз. Балмуздак ыдысына куйып, тоназаткышта 15 сагат устаныз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s