Коконисти кебаб

Рецептти Portakalagaci сайтынын иеси, танысым Хатижеден алган едим. Дамди жане тез категорияга киретин тамактардын бири. Асиресе, казир – куз кезинде, коконис коп кезде миндетти турде жасап коруиниз керек. (Рецептти менин озгертулериммен берип отырмын)

– 1 кг ет
– 2 пияз
– суйык май
– 2 касык томат
– 1 орта улкендиктеги сабиз
– 2 картоп
– 2 баклажан (аршып, тузды суда 15 минут устаныз)
– 3 кызанак
– 1 ас касык туз

1- Етти майга куырыныз. Ет оз суын тарта берген кезде, туралган пияз косып, пиязды саргыш туске дейин куырыныз.
2- Томатты бир стакан кайнаган судын ишинде еритиниз да, етке косыныз. Еттин бетин жабатындай етип, кайнаган су куйыныз.
3- Болек ыдыста тортбурыштап (ири да емес, майда да емес етип) картопты куырыныз. Картоп писеберген кезде, оттан алып, сол майга тортбурыштап туралган сабиз койып жартылай куырыныз. Сабизди алып, сол ыдыска (тузды суда турып, кургатылган жане тортбурыштап туралган) баклажанды куырыныз.
4- Писиретин ыдысынызды майлап, ишине алдыменен ет, онын устинен жартылай пискен коконистерди койыныз.
5- Кызанактарды жарты шенбер етип тураныз да, коконистердин устине тизиниз. Ыдыстын устин фольгамен каптаныз. Духовкада 20-30 минуттай писириниз.

(Гарнирга куриш немесе спагетти жасасаныз болады)

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ет тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s