Мектепте окып журген кезимде осындай вафли мен «орешкаларды» жасайтын арнайы формам бар еди. Кейиндери жалкаулык басып, оларды дукеннен сатып алуды адетке айналдырдым. Откенде осыншама жылдан кейин вафли жасап корейин десем, сол формаларды канша издесем де таба алмадым. сол ушин вафлиди тостердин ишине салып писирдим :-) Тостердин ишинде пискен вафли калындау болатыны болмаса, жап-жаксы болып шыкты.
– 200 гр сары май
– 5 жумыртка
– 300 гр кант
– 400 гр ун
Майды еритесиз да, ишине жумыртканы жарып араластырысыз. Кейин кант пен ун косып араластырыныз. Вафли формасына (немесе тостерге) куйып, саргыш туске дейин писириниз. вафлиди ыстыктай ораганыныз жон, 1 минут турып калса, орау киын болады.
(каласаныз, ишине крем жасап косыныз)
mmm, tak appetitno smotritsa. A gde recept?Gulfiya
Gulfiya, rahmet. songi kezde kolim bosamay jur, sol ushin suretterdi gana ildim. bugin keshkisin reseptin jazip koyuga tirisayin
Ваниль косамызба алде керек емеспе
әрине қоссаңыз болады. мен қоспағанмын,
сандегенге не косамыз
ішіне тәтті сүт (сгущенка) пен май қоспасын қоссаңыз болады. немесе үстіне қант пудрасын сеуіп қоя салсаңыз да болады.
чудапешке пысыруға келеме
өмірімде чудопешім болмапты. еш кеңес бере алмаймын. Жасап көрсеңіз – шыққан нәтижесімен бөлісуді ұмытпаңыз ) іске сәт!