Вафли

Мектепте окып журген кезимде осындай вафли мен «орешкаларды» жасайтын арнайы формам бар еди. Кейиндери жалкаулык басып, оларды дукеннен сатып алуды адетке айналдырдым. Откенде осыншама жылдан кейин вафли жасап корейин десем, сол формаларды канша издесем де таба алмадым. сол ушин вафлиди тостердин ишине салып писирдим :-) Тостердин ишинде пискен вафли калындау болатыны болмаса, жап-жаксы болып шыкты.

– 200 гр сары май
– 5 жумыртка
– 300 гр кант
– 400 гр ун

Майды еритесиз да, ишине жумыртканы жарып араластырысыз. Кейин кант пен ун косып араластырыныз. Вафли формасына (немесе тостерге) куйып, саргыш туске дейин писириниз. вафлиди ыстыктай ораганыныз жон, 1 минут турып калса, орау киын болады.

(каласаныз, ишине крем жасап косыныз)

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Десерт. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

8 Responses to Вафли

  1. Anonymous айтады:

    mmm, tak appetitno smotritsa. A gde recept?Gulfiya

  2. Эльвира айтады:

    Gulfiya, rahmet. songi kezde kolim bosamay jur, sol ushin suretterdi gana ildim. bugin keshkisin reseptin jazip koyuga tirisayin

  3. Айгуль айтады:

    Ваниль косамызба алде керек емеспе

  4. дилназ айтады:

    сандегенге не косамыз

    • elvira айтады:

      ішіне тәтті сүт (сгущенка) пен май қоспасын қоссаңыз болады. немесе үстіне қант пудрасын сеуіп қоя салсаңыз да болады.

  5. дилназ айтады:

    чудапешке пысыруға келеме

    • elvira айтады:

      өмірімде чудопешім болмапты. еш кеңес бере алмаймын. Жасап көрсеңіз – шыққан нәтижесімен бөлісуді ұмытпаңыз ) іске сәт!

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s