Дамди токаштар

Бир рет жасаганнан конилимнен шыгатын тамак онша коп емес. Мына токаштар болса сол тизимге бирден илинди. Арасына кант немесе кокнар коссаныз болады. Екеуиде жаксы шыгады. Жуп-жумсак, дамди токаштарды миндетти турде жасап кориниз. окинбейсиз!

– 325 гр жылы сут
– 10 гр ашыткы
– 50 гр кант
– жарты шай касыгы туз
– жарты ас касыгы майонез
– 500 гр ун
– 50 гр суйык май

1- Ашыткыны 100 гр сутке еритиниз (ишине бир туйир кант коссаныз, тезирек котериледи)

2- Котерилген ашыткыны сутпен араластырыныз + кант + туз + майонез косыныз. ишине ун косыныз да кем дегенде 5 минут илениз.

3- Суйык май косып тагы 20-25 минут илениз. Камыр колга жабыспайтын жумсак калыпка келуи керек. Камырды майланган ыдыска койып, котерилгенше жылы жерде устаныз. Еки есеге котерилуи керек.

4- Котерилген камырдан жумырткадан улкен улкендикте майда зуалалырды жасаныз. Зуалалардын бетин жауып тагы 8 минуттай куткизиниз.

5- Арбир зуаладан шелпек жасап, сол шелпектердин ишине 1 шай касык кантты койып, бир шетинен алып ораныз. Майда рулет сиякты шыгуы керек.

6- Рулеттердин ортасынан пышакпен тилик жасаныз. Тиликтин улкендиги артурли болуы мумкин, сонына дейин болмауы манызды. Енди, токаштын еки шетин астынан сол тиликтен жибериниз. Роза гулге уксайтын токаш шыгуы керек. Токаштардын бетин жауып, тагы куткизиниз.

7- 5-10 минут турган токащтардын бетине аз су сеуип, кыздырылган духовкада 20-25 минут писириниз. Усти кызарганга дейин. Писирген кезде духовканын температурасы 130С болуы керек.

8- Дайын токаштардын бетине сары май жагып, устине майлык жауып суытыныз.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ұн тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

3 Responses to Дамди токаштар

  1. Anonymous айтады:

    Elv, davno ne zaglyadivala na tvoy site, stolko vsego vkusnogo, i vse tak appetitno viglyadit. Rahmet.

  2. Эльвира айтады:

    aid, s priezdom eshe raz! men de senin kommentterindi sagindim ;) rahmet sagan

  3. Anonymous айтады:

    anonymous bolip jibersemde bilip koyasin :) masallah sana.senin recepterinen tangi aska jasalanatin tagamdar unaydi. insallah deneriz.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s