Алма косылган пирог

Кудай тамак беру арбир казактын канына синген дастур. Биздин уйдегилер де одан махрум емес. Откен сенби куни жанадан салынып жаткан уйде кудай тамак бердик. Коптен жасаймын деп журген пирогимди жасауга мумкиндик тусти. Пирогтин тупнуска рецептинде алманын орнына шабдалы косылган еди, мен алма костым.

– 125 гр сары май (немесе маргарин)
– 2 жумыртка
– 100 гр кумшекер
– 1 пакет разрыхлитель
– 1 ванилин
– ала алганша ун (колга жабыспайтын жумсак камыр болганша)

– 3 орта улкендиктеги алма
– 1 шай касыгы корица
– 1 ас касыгы кант

Алма + кант + корицаны араластырып койып койыныз. Камыр ушин керекти заттарды араластырып жумсак камыр илениз. Камырды 3 бирдей зуалага болиниз, сонын 1-ин орап, тоназаткышка койып койыныз. Калган екеуин бирдей улкендик пен калындыкта жайыныз. Майланган немесе майлы кагаз тоселген ыдыска алдыменен бир камыр, арасына алманы, кейин екинши камыр тосеп жабыныз. Устине тоназаткыштагы камырды акелип теркадан откизип себиниз. Алдын ала ысытылган 180С духовкада усти кызарганга дейин писириниз.

(Пирог суыган кезде кант пудрасын сепсениз де болады)

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s