А-ля тайша ет

Алматы лицейинин 2003 тулеги Гаухардын берген рецепти. Тайландта болсам да, сол елдин тамагын тойып жеген емеспин: 40С ыстыкта ыстык тамак жегин келмейди екен, сосын уйреншикти емес тамак жеп, асказан ауыртып не уланып каламын ба деп корктым. (Осыдан кейин, кандай гана саяхатшымын мен десенщ?!) :D

Рецепттин тупнускасында койдын ети колданылады, мен болсам барымен базар деп, уйдеги тауык етимен жасадым. Сол ушин тамагым «а-ля» болып калды.

– 200 гр тауыктын ак ети
– 1 орта сабиз
– 2 пияз
– 3 татти бурыш
– 5 кызанак
– 2 кияр
– соя соусы
– туз, специялар

Алдыменен барлык нарсени 0,5 см жуандыкта узынша кылып тураныз. Енди, туралган нарселерди болек болек етип куырыныз. Бари болек куырылып болган сон, араластырыныз. Сарымсак, кызыл бурыш, тимьян, туз тагы баска специяларды косыныз. Кызынакты аршып (ыстык суга батырсаныз, тез аршылады) турап, косыныз. Казынак езилип жок болган кезде, соя соусын косыныз.

Гарнир ретинде куриш жаксы болады. Куриштен баскасын ойламаймын да :)

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ет тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s