Куырылган куриш (кытай тасили)

Кытай асханасы алемнин курдели асханалар катарына киреди. Сол ушин болу керек мени аса кызыктырады. Арине, мын жыл отсе де, курт-кумырскаларды куырып жей алмаспын, бирак биздин асказанымызга жагатын тагамдарды жасап коруге дайынмын. солардын бири – кытайша куырылган куриш.

– 3 стакан куриш
– 250 гр тауык ети
– кок пияз бен укроп
– 2 жумыртка
– май
– туз

Алдыменен тауык етин писирип алыныз. Енди, сол етти майдалап тураныз. 3 стакан куришти да болек писирип алыныз.

Майды кыздырып, куришти соннн ишинде 10 минуттай куырыныз. Араластыруды умытпаныз. Устине етти + укроп + майдалап туралган кок пиязды (мен коспадым) + тузды косып араластырыныз. Салден сон, 2 жумыртканы жарып, миксерлениз де, куришке косыныз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Гарнир мен соустар. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to Куырылган куриш (кытай тасили)

  1. Anonymous айтады:

    Hi Elvira,How many gramms in one stakan or one kese? Your clarification would be much appreciated.

  2. Эльвира айтады:

    i have checked with home scales – it is about 200 gr in «stakan» and 150 gr in «kese» for flour; 200gr and 210 gr for sugar respectively.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s