Кырыккабат пирогы

Бул пирог негизинде бурын жасалган еди. Сайтка жазылу кезегин кутип журди. Кырыккабаттан жасалынатын пирогтардын турлиси бар, мына пирог солардын арасынын ен женил жасалынатыны.

– 150 гр сары май
– 1 стакан айран
– 1 улкен касык кант
– 1 жумыртка
– туз
– кишкентай касык разрыхлитель (немесе сода)
– 1 стакан ун
– пискен еки жумыртка
– кырыккабат (жартысы)

Майды еритип, ишине айран + кант + жумыртка + туз + разрыхлитель + ун косып, араластырыныз. Суйыкка жакын камыр шыгады. Камырдын жартысын писиретин ыдысынызга тогиниз, сонын устине майдалап туралган кырыккабат + майдалап туралган пискен еки жумыртканы койыныз да, устине аздап каткан майдан турап жибериниз. Енди калган камырды тогип, ысытылган духовкада писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тұзды бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s