Кокнар косылган болиштер

Булочкалар дамди-ак шыкты, бирак кант аздау болган сиякты. Сосын, мак молшерин азайтып истегениниз дурыс болар, мен мактын жартысын гана колдандым, калганы боска калып калды.

– 1 пакет ашыткы
– 200 гр сут
– 80 гр кант
– 250 гр килегей майы
– 500 гр ун
– 1 жумыртка
– лимон цедрасы
– туз

начинка:

– 100 гр мак
– 150 гр сут
– 2 улкен касык кант + бал

ашыткыны бирнеше касык жылы сут ишинде еритиниз. Унди елеп, майды ишине майдалап, кант пен лимон цедрасын косыныз. Енди уннын ишине ашыткы куйыныз, араластырыныз да, калган сутти косыныз. Жумсак камыр илениз да, котерилуи ушин 1 сагатка жылы жерге койып койыныз.

Начинка ушин сутти жылытыныз, ишине кант пен бал косыныз. Мак косып, суы тартылганша кайнатыныз. Анда санда араластырып туруды умытпаныз.

Камырдан аздан узип, кишкентай зуала илениз. Ар бир зуаланы 5 мм калындыкта сопак етип колмен жайыныз, ишине начинка койып, камырды солдан онга ораныз. Кишкентай рулет сиякты шыгуы керек, енди осы рулетти тигнен койып койыныз. Противеньге аздап ун себелениз да, булочкаларды устинен сал бастырып койып тизиниз. Жумыртка агымен устин майланыз. 200С духовкада 20 минуттай писириниз. Дайын булочканын бетине аздап су шашырап, бетин жауып койсанызб булочка жумсактыгын копке дейин сактайды.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Ұн тағамдары. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

2 Responses to Кокнар косылган болиштер

  1. Anonymous айтады:

    drojji kac gramlik paket boladi?

  2. Эльвира айтады:

    10 gr’dik negizi, birak men 8 gr’day kosamin.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s