Оригиналында осы тамактын аты – «бычий глаз». Гарнирга куриш немесе картоп жасасаныз, сосын салат болса.. ммм..
– 4 пискен жумыртка
– фарш (+пияз+туз+бурыш)
– теркадан откизилген шики картоп
– 2 улкен касык айран (усти кытыр болуы ушин)
Фаршка картоп, пияз, бурыш, туз косып жаксылап араластырыныз. Араластырып кана коймай, фаршты «урып согу» керек :) ягни, фаршти алып, табагынызга кайта лактырасыз, кайта алып, кайта лактырасыз – фарштин болинип болинип турмауы ушин керек бул. Фаршти колынызга алып, ортасына жумыртка койып, фаршти жауып койыныз. енди, айран жагылган сковородкага «бука коздерин» салып, олардын устине де айран жагыныз.
Духовканызда 40 минуттай писиресиз, усти кызарганга дейин. Пискеннен кейин, котлеттердин суыганын кутиниз. Дастарханга кояр алдында котлеттерди как ортасынан болиниз.