"Оригинал" пирогы

Рецептти интернеттен алгам, озим жемедим, жегендер жаксы деди. Былай жалпы жангак начинкасы болмаганда кадимги нан сиякты коринди озиме.

Камыры:
– 400 гр ун,
– 2 улкен касык кант,
– 50 гр «жайлау» майы,
– 1/2 стакан сут,
– 1 жумыртка,
– 3 улкен касык бал,
– 6 гр кургак ашыткы,
– щипотка туз,
– бир уыс муйиз
– жумыртканын агы

Начинка:
– 50 гр «жайлау» майы,
– 4 улкен касык бал,
– 2 улкен касык кант,
– 1 стакан жангак,
– корица,
– 2 улкен касык какао

Жылы сутке ашыткыны еритесиз. Тез котериоуи ушин ишине кант пен май коссаныз болады. Осы ашыткынын ишине бал, туз, жумыртка + ун косып камыр илейсиз. Ен сонында муйизди коссаныз болады. 30 минутка демлендиресиз. столынызга ун себелениз да, орта улкендикте бир камыр жайыныз. Камырдын устинен биркелки етип какао себелениз.

Жангактарды майдаланыз да, балмен араластырыныз, ериген майда кантты еритип, жангакка косыныз. Каласаныз корица да косуынызга болады. Енди осы начинканы камырыныздын устине койып жайыныз. Камырдын шеттерине 1 см-дей жетпеуи тиис (айтпесе ораган кезде тогилип кетеди) Камырынызды рулет кылып ораныз да, шеттерин буып койыныз. Спираль кылып орап, писиретин табагынызды майлап, соган жайгастырыныз (камырдын шеттери томенге карап туруы тиис). Тагы 30 минутка койып койыныз. Устине жумыртканын агын жагыныз.

200С ыстыктыктагы духовканызда писириниз. Егер усти жанып бара жатса, фольгамен жауып койыныз. Дайын пирогты кант пудрасымен сандесениз де болады (мен сеппедим)

п.с.: Пирог толыгымен суыганда гана кесилуи керек, айтпесе начинкасы сыртка шыгып кетеди.

Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Тәтті бәліштер. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Өзгерту )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Өзгерту )

Connecting to %s