Киыршык печенье

Откен сенби куни конак куткен едик. Бул жолы кекс, торт жасай бермей, салатка акцент жасагым келди. Тагдыр ирониясы болу керек, 5 салат турине косып, печенье жане булочки жасасам, сонгы екеуин суретке тусире алдым да, салаттарды суретке тусире алмай калдым. Конактардын алдында камерамен журген бир турли коринди озиме. Сол ушин, бул жолы да назарынызга усынатын рецептим – печенье рецепти болмак.

– ун – 2.5 стакан мен кобирек костым
– маргарин – 300гр
– жумыртканын сарысы – 3 шт
– угиттелген жангак – 1 стакан
– кант – 1 стакан
– разрыхлитель
– туз

Унды елгезектен откизип разрыхлительмен араластырыныз. Ортасынан шункыр жасап, ишине еритилген май + кант + жумыртканын сарылары + туз косып араластырыныз. Барин тез араластырып илениз. Камырды жарты сагатка холодильникке койыныз, кейин 1 см калындыкта жайып, калаган форма берип кесиниз. Песеньенизди ун себилген противеньге тизип койыныз да, устинен жумыртка сарысын жагып жангак унтагынан сеуип койыныз. Духовкада 230-250С дарежеде писириниз.

Advertisements
Бұл жазбаның орналастырылған санаттары: Печенье. Бетбелгі жасау үшін тұрақты сілтеме.

Пікір қалдыру

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Өзгерту )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Өзгерту )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Өзгерту )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Өзгерту )

Connecting to %s