Откен сенби куни конак куткен едик. Бул жолы кекс, торт жасай бермей, салатка акцент жасагым келди. Тагдыр ирониясы болу керек, 5 салат турине косып, печенье жане булочки жасасам, сонгы екеуин суретке тусире алдым да, салаттарды суретке тусире алмай калдым. Конактардын алдында камерамен журген бир турли коринди озиме. Сол ушин, бул жолы да назарынызга усынатын рецептим – печенье рецепти болмак.
– ун – 2.5 стакан мен кобирек костым
– маргарин – 300гр
– жумыртканын сарысы – 3 шт
– угиттелген жангак – 1 стакан
– кант – 1 стакан
– разрыхлитель
– туз
Унды елгезектен откизип разрыхлительмен араластырыныз. Ортасынан шункыр жасап, ишине еритилген май + кант + жумыртканын сарылары + туз косып араластырыныз. Барин тез араластырып илениз. Камырды жарты сагатка холодильникке койыныз, кейин 1 см калындыкта жайып, калаган форма берип кесиниз. Песеньенизди ун себилген противеньге тизип койыныз да, устинен жумыртка сарысын жагып жангак унтагынан сеуип койыныз. Духовкада 230-250С дарежеде писириниз.